Gyakori kérdések és válaszok

Jelentkezés

Egy e-mail címmel többször is tudok regisztrálni?

Igen. A regisztrálás villanyszámlához kötött. Így ha valakinek van több fogyasztási helye, az egyes villanyszámlákhoz kapcsolódóan külön-külön tud regisztrálni.  

Szerződés lapon a SZERZŐDŐ ADATAI kire vonatkoznak?

A villanyszámlán szereplő felhasználó adatait kérjük megadni, mert vele szerződünk.

Miért kell villanyszámlát feltölteni?

A villanyszámlán lévő fogyasztás alapján a LEDCSERE alkalmazás meghatározza a megtakarítás maximális mennyiségét. Másrészt a villanyszámlához tartozó fogyasztási hely az az ingatlan, amire a regisztráció során igényelt ledcsere vonatkozik. Emiatt a LEDCSERE alkalmazás egy fogyasztási helyhez egy regisztrációt enged meg.

Van adatkezelési szabályzat a személyes adatok kezeléséhez?

CYEB rendelkezik adatkezelési szabályzattal, valamint a LEDCSERE programra vonatkozó szerződéses feltételek (ESZF) is tartalmaznak adatkezelési és adatvédelmi szabályokat, amelyek - és az érintett természetes személy elfogadó nyilatkozata folytán - az adatkezelés elfogadását, valamint az arra való felhatalmazást is jelentik a programban részes személy tekintetében.

Kell, hogy a villanyszámlán lévő címen lakjak?

Nem. Így a lakcímkártyán lévő címnek se kell megegyezni a villanyszámlán lévő címmel.

Társasházban lakom, milyen címet adjak meg?

A villanyszámlán lévő címet adja meg, amely a felhasználási hely címe. Ha nem tartalmazza az albetét címét, kérjük, egészítse ki azzal (pl. lépcsőház, emelet, lakás száma a társasházban).  

Milyen LED típusokat tudok választani?

A LEDCSERE alkalmazás Fényforrások lapján feltűntetett LED típusok közül tud választani. Mindegyik típus minőségi termék a piacon legalább 2 év garanciával.

Mennyi LED fényforrást tudok választani?

A villanyszámla alapján adódó egyéves fogyasztás mennyiségéből határozza meg a LEDCSERE alkalmazás a kiválasztható LED-ek együttes teljesítményének maximumát. Ha ennél több LED-et választ, értesítés jelenik meg a jelentkezés véglegesítésekor, és módosíthatja a LED-ek megadását.  

Napelemem van, én is igényelhetek LED-eket?  

Azokon a fogyasztási helyeken, ahol napelemes termelés történik, az ide vonatkozó jogszabályok értelmezése szerint sajnos nem jogosultak az ingyenes LED-ekre.

Milyen szervezeti kódot adjak meg?

Szervezeti kódot szervezeteknek (cégek, egyesületek) adunk ki, ha vállalják a LED-ek szétosztását saját tagjaik számára. Ilyen esetben a szervezete értesíteni fogja Önt.    

A regisztrálás véglegesítése után mit tegyek?

Sikeres regisztráció után a LEDCSERE alkalmazás értesítést küld a regisztrációról a megadott e-mailre. Kérjük, az e-mailben szereplő linkre kattintva erősítse meg a regisztrációt.  

Mi történik a regisztrálás megerősítése után?

A regisztrálás során megadott adatokat, valamint a feltöltött dokumentumokat ellenőrizzük. Sikeres ellenőrzés után a LEDCSERE alkalmazás megküldi Önnek a szerződést a regisztráláskor megadott e-mail címre. Különben értesítést küldünk Önnek az esetleges hiányosságokról. A szerződés a regisztrálások számosságtól függően készül el. Ehhez kérjük türelmét.    

Aláírjam az e-mailben megkapott szerződést?

Nem szükséges sem aláírni, sem kinyomtatni.

Feltöltős mérőórám van, igényelhetem-e a LED-eket?

Igen. A regisztrációhoz kérjen igazolást a szolgáltatótól. Az igazolásnak tartalmaznia kell felhasználó nevét, felhasználási címet. Szükséges igazolni az elszámolt időszak kezdetét és végét illetve a felhasznált mennyiséget.

Átvétel

Átvehetem valaki helyett a LED-eket, akinek a neve a villanyszámlán szerepel?

Igen, de kérjük, hozzon magával egy meghatalmazást a LED-ek átvételéhez.

Hol tudom átvenni a LED-eket?

A regisztrálás véglegesítése oldalon tud választani a meglévő átadóhelyek közül. Ha nem talál megfelelőt, később a LEDCSERE alkalmazás értesíteni fogja Önt, ha a közelében létesül egy átadási pont. Az átadási pontok számát folyamatosan bővítjük a regisztrálások figyelembevételével is.    

Mikor tudom átvenni a LED-eket?

Miután a kiválasztott átvételi ponton rendelkezésre állnak az igényelt LED-ek, a LEDCSERE alkalmazás értesíteni fogja Önt az átvételi időpontokról.

Mit vigyek a LED-ek átvételére?

Hozza a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. Ha nem az Ön adataival regisztráltak, kérjük, hozzon egy meghatalmazást is, amellyel a regisztráló meghatalmazza Önt a LED-ek átvételére. Átvételkor az átvételi nyilatkozat aláírásával tudja átvenni a LED-eket.

Kapok számlát az átvett LED-ekről?

Igen. Az átvételi nyilatkozat feldolgozása után e-mailben kapja meg a számlát, amelyen szerepelnek az átvett LED-ek. A számla állapota fizetett lesz, így az díjfizetést nem igényel.    

Egyéb

Le kell adjam a kicserélt, régi izzókat?

Nem. Nem foglalkozunk a régi izzók begyűjtésével, de számos gyűjtőhelyen (pl. barkácsáruházak) le tudja adni.

Miért tudja a CYEB ingyen adni a LED-eket?

A program anyagi hátterét az a 2020-as törvény adja, ami alapján az energiakereskedő cégeknek (villany/gáz/üzemanyag) minden évben forgalom utáni energiahatékonysági programok támogatását kell bemutatnia.

Milyen böngészőt használjak a regisztrációhoz?

Kérjük, hogy a Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari vagy Microsoft Edge legfrissebb változatát használja! A Microsoft Internet Explorer nem támogatott.

Mit jelent a szerződésben az “EKR jog”?

Az állam a magyar energiapiacon tevékenykedő energiakereskedők terhére energiahatékonysági járulék fizetését írta elő. Az energiahatékonysági járulék megfizetése alól mentesülhet a kereskedő olyan mértékben, amilyen mértékben energiahatékonysági beruházást, vagy intézkedést megvalósulását és az annak nyomán keletkezett éves energiamegtakarítást megfelelően igazolni tudja (az igazolás, mint vagyoni értékű jog minősül, ezt nevezi a szerződés EKR jognak).

Az energiamegtakarítás mértékét hitelesíteni kell, amelyhez kapcsolódó felhasználói szavatossági nyilatkozat igazolja, hogy a felhasználó az energiamegtakarítást eredményező led cserét vállalja és a kapott led-eket a programhoz megjelölt felhasználási helyen fogja használni.

A LEDCSERE program biztosításának feltétele az a vállalás a felhasználó részéről, hogy az EKR jog a kereskedőt illesse meg (így azt a kereskedő a energiahatékonysági járulék fizetésének mentesítéséhez felhasználhassa), ehhez kapcsolódó felhasználói nyilatkozat az EKR jog átruházásával fejeződik ki.

Az EKR jog kereskedői átvétele a jognak megfelelően tanúsított energiamegtakarítással való rendelkezés és a rendelkezéshez szükséges hatósági eljárások véghez vitelének átvételét is jelenti, az előzőekben megadott felhasználás érdekében.

Kicserélik, ha meghibásodik egy LED égő?

Igen, a LEDCSERE programban átvett LED égőket az átvételtől számítva két évig kicseréljük. A csere helye: 2000 Szentendre, Dobogókői út 1. CYEB iroda. Kérjük, hozza magával a meghibásodott LED égőt, személyazonosításra alkalmas okmányt, és a LEDCSERE szerződést vagy számlát.