Gyakori kérdések és válaszok

Jelentkezés

Egy e-mail címmel többször is tudok regisztrálni?

Igen. A regisztrálás villanyszámlához kötött. Így ha valakinek van több fogyasztási helye, az egyes villanyszámlákhoz kapcsolódóan külön-külön tud regisztrálni.  

Szerződés lapon a SZERZŐDŐ ADATAI kire vonatkoznak?

A villanyszámlán szereplő felhasználó adatait kérjük megadni, mert vele szerződünk.

Miért kell villanyszámlát is feltölteni?

A villanyszámlán lévő fogyasztás alapján a LEDCSERE alkalmazás meghatározza a megtakarítás maximális mennyiségét. Másrészt a villanyszámlához tartozó fogyasztási hely az az ingatlan, amire a regisztráció során igényelt ledcsere vonatkozik. Emiatt a LEDCSERE alkalmazás egy fogyasztási helyhez egy regisztrációt enged meg.

Miért kell az igazolványokat is feltölteni?

Az igazolványok a villanyszámlán lévő személyt igazolják, és a szerződéskötéshez szükségesek. A természetes személy adatainak kezelése és tárolása, valamint azok feldolgozása szükségszerű része a programnak, mivel azok nélkül a jelentkező azonosítását (és a felhasználási helyének további azonosítását) nem lehet elvégezni. Az azonosítás személyes adatokat tartalmazó iratok ismeretét (az iratok átadását) tételezi fel, így az adatkezelés (az iratok elektronikus átvételével) célhoz kötött és rendeltetésszerű, amelyet a jelentkező nem kifogásolhat.  

Van adatkezelési szabályzat a személyes adatok kezeléséhez?

CYEB rendelkezik adatkezelési szabályzattal, valamint a LEDCSERE programra vonatkozó szerződéses feltételek (ESZF) is tartalmaznak adatkezelési és adatvédelmi szabályokat, amelyek - és az érintett természetes személy elfogadó nyilatkozata folytán - az adatkezelés elfogadását, valamint az arra való felhatalmazást is jelentik a programban részes személy tekintetében.

Kell, hogy a villanyszámlán lévő címen lakjak?

Nem. Így a lakcímkártyán lévő címnek se kell megegyezni a villanyszámlán lévő címmel.

Társasházban lakom, milyen címet adjak meg?

A villanyszámlán lévő címet adja meg, amely a felhasználási hely címe. Ha nem tartalmazza az albetét címét, kérjük, egészítse ki azzal (pl. lépcsőház, emelet, lakás száma a társasházban).  

Milyen LED típusokat tudok választani?

A LEDCSERE alkalmazás Fényforrások lapján feltűntetett LED típusok közül tud választani. Mindegyik típus minőségi termék a piacon legalább 2 év garanciával.

Mennyi LED fényforrást tudok választani?

A villanyszámla alapján adódó egyéves fogyasztás mennyiségéből határozza meg a LEDCSERE alkalmazás a kiválasztható LED-ek együttes teljesítményének maximumát. Ha ennél több LED-et választ, értesítés jelenik meg a jelentkezés véglegesítésekor, és módosíthatja a LED-ek megadását.  

Napelemem van, milyen fogyasztást nézzek a villanyszámlán?  

Napelem esetén az éves szaldó fogyasztás az elfogadható mennyiség, tehát a vételezés és visszatáplálás különbsége. Ha ez negatív, akkor nem tud LED-eket igényelni.

Milyen szervezeti kódot adjak meg?

Szervezeti kódot szervezeteknek (cégek, egyesületek) adunk ki, ha vállalják a LED-ek szétosztását saját tagjaik számára. Ilyen esetben a szervezete értesíteni fogja Önt.    

A regisztrálás véglegesítése után mit tegyek?

Sikeres regisztráció után a LEDCSERE alkalmazás értesítést küld a regisztrációról a megadott e-mailre. Kérjük, az e-mailben szereplő linkre kattintva erősítse meg a regisztrációt.  

Mi történik a regisztrálás megerősítése után?

A regisztrálás során megadott adatokat, valamint a feltöltött dokumentumokat ellenőrizzük. Sikeres ellenőrzés után a LEDCSERE alkalmazás megküldi Önnek a szerződést a regisztráláskor megadott e-mail címre. Különben értesítést küldünk Önnek az esetleges hiányosságokról. A szerződés a regisztrálások számosságtól függően készül el. Ehhez kérjük türelmét.    

Aláírjam az e-mailben megkapott szerződést?

Nem szükséges sem aláírni, sem kinyomtatni.

Feltöltős mérőórám van, igényelhetem-e a LED-eket?

Igen. Regisztráláskor a villanyszámla helyett kérjük, töltse fel két egymást követő feltöltést igazoló dokumentumokat, és időszaknak adja meg a két igazolás dátumát, fogyasztásnak az első igazoláson szereplő mennyiséget kWh-ban.

Átvétel

Átvehetem valaki helyett a LED-eket, akinek a neve a villanyszámlán szerepel?

Igen, de kérjük, hozzon magával egy meghatalmazást a LED-ek átvételéhez.

Hol tudom átvenni a LED-eket?

A regisztrálás véglegesítése oldalon tud választani a meglévő átadóhelyek közül. Ha nem talál megfelelőt, később a LEDCSERE alkalmazás értesíteni fogja Önt, ha a közelében létesül egy átadási pont. Az átadási pontok számát folyamatosan bővítjük a regisztrálások figyelembevételével is.    

Mikor tudom átvenni a LED-eket?

Miután a kiválasztott átvételi ponton rendelkezésre állnak az igényelt LED-ek, a LEDCSERE alkalmazás értesíteni fogja Önt az átvételi időpontokról.

Mit vigyek a LED-ek átvételére?

Hozza a személyi igazolványát és a lakcímkártyáját. Ha nem az Ön adataival regisztráltak, kérjük, hozzon egy meghatalmazást is, amellyel a regisztráló meghatalmazza Önt a LED-ek átvételére. Átvételkor az átvételi nyilatkozat aláírásával tudja átvenni a LED-eket.

Kapok számlát az átvett LED-ekről?

Igen. Az átvételi nyilatkozat feldolgozása után e-mailben kapja meg a számlát, amelyen szerepelnek az átvett LED-ek. A számla állapota fizetett lesz, így az díjfizetést nem igényel.    

Egyéb

Mi a különbség a hideg és meleg fény között?

A meleg fény hasonlít a régi izzók fényéhez, vagyis sárga közeli, amilyen a napfény. A hideg fény inkább világoskék közeli.  

Le kell adjam a kicserélt, régi izzókat?

Nem. Nem foglalkozunk a régi izzók begyűjtésével, de számos gyűjtőhelyen (pl. barkácsáruházak) le tudja adni.

Miért tudja a CYEB ingyen adni a LED-eket?

A program anyagi hátterét az a 2020-as törvény adja, ami alapján az energiakereskedő cégeknek (villany/gáz/üzemanyag) minden évben forgalom utáni energiahatékonysági programok támogatását kell bemutatnia.

Milyen böngészőt használjak a regisztrációhoz?

Kérjük, hogy a Google Chrome, Mozilla Firefox, Apple Safari vagy Microsoft Edge legfrissebb változatát használja! A Microsoft Internet Explorer nem támogatott.

Mit jelent a szerződésben az “EKR jog”?

Az állam a magyar energiapiacon tevékenykedő energiakereskedők terhére energiahatékonysági járulék fizetését írta elő. Az energiahatékonysági járulék megfizetése alól mentesülhet a kereskedő olyan mértékben, amilyen mértékben energiahatékonysági beruházást, vagy intézkedést megvalósulását és az annak nyomán keletkezett éves energiamegtakarítást megfelelően igazolni tudja (az igazolás, mint vagyoni értékű jog minősül, ezt nevezi a szerződés EKR jognak).

Az energiamegtakarítás mértékét hitelesíteni kell, amelyhez kapcsolódó felhasználói szavatossági nyilatkozat igazolja, hogy a felhasználó az energiamegtakarítást eredményező led cserét vállalja és a kapott led-eket a programhoz megjelölt felhasználási helyen fogja használni.

A LEDCSERE program biztosításának feltétele az a vállalás a felhasználó részéről, hogy az EKR jog a kereskedőt illesse meg (így azt a kereskedő a energiahatékonysági járulék fizetésének mentesítéséhez felhasználhassa), ehhez kapcsolódó felhasználói nyilatkozat az EKR jog átruházásával fejeződik ki.

Az EKR jog kereskedői átvétele a jognak megfelelően tanúsított energiamegtakarítással való rendelkezés és a rendelkezéshez szükséges hatósági eljárások véghez vitelének átvételét is jelenti, az előzőekben megadott felhasználás érdekében.

Kicserélik, ha meghibásodik egy LED égő?

Igen, a LEDCSERE programban átvett LED égőket az átvételtől számítva két évig kicseréljük. A csere helye: 2000 Szentendre, Dobogókői út 1. CYEB iroda. Kérjük, hozza magával a meghibásodott LED égőt, személyazonosításra alkalmas okmányt, és a LEDCSERE szerződést vagy számlát.